6 Νοε 2013

Πως γίνεται αντιληπτή η “ισότητα” και η “πολιτική” στον “Ελληνικό” Τεκτονισμό




Τα θέματα για τα οποία έχω γράψει σε αυτό το ιστολόγιο είναι θέματα τα οποία έχουν σχέση με το επιστημονικό μου υπόβαθρο, το οποίο είναι διεπιστημονικό. Σήμερα θα ξεφύγω από αυτόν τον κανόνα και θα θίξω το θέμα της “ισότητας” που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Ελληνικό τεκτονισμό, που είναι με τη σειρά του ένα θέμα ταμπού για την Ελληνική κοινωνία.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για κάτι άλλο, έπεσα επάνω σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο τότε Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας στον δημοσιογράφο κ. Γ. Τράγκα. Το video το οποίο θα σχολιάσω είναι παλιό καί αφορά μέρος αυτής της συνέντευξης που εξελισσόταν σε 10 video με θέμα τον τεκτονισμό. Τα video αυτά μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και τώρα στο Youtube. Η συνέντευξη ελήφθη αμέσως μετά τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του κ.Τράγκας με θέμα μια πανέμορφη ιερόδουλο την Αφροδίτη που είχε κάνει αλλαγή φύλου! Είχε σοκαριστεί η Ελλάδα…

Την περίοδο που παίχτηκε το vidεο αυτό στην Ελλάδα, γινόντουσαν κατά σύμπτωση κρίσεις στο ΕΚΕΦΕ “ο Δημόκριτος”. Δεν ήξερα τότε άν ήταν σύμπτωση, που ελήφθη τότε αυτή η συνέντευξη. Άλλο το “τότε” όμως, άλλο το “τώρα”.

Στο video, όπως θα ακούσετε και οι ίδιοι ο κ.Τράγκας κάνει στον κ.Μανέα, 32ου βαθμού τότε το εξής ερώτημα, το οποίο μέχρι και σήμερα απασχολεί πολύ κόσμο, όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. “Κατά πόσον οι τέκτονες βοηθάνε o ένας τον άλλο” και μεταξύ των άλλων ο κ. Τράγκας λέει στον κ.Μανέα τα εξής :

“Ενας κριτής που είναι μασόνος, έχει μπροστά του δύο υποψηφίους εκ των οποίων πρέπει να επιλέξει τον ένα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα, μόνο που ο ένας είναι τέκτονας και ο άλλος όχι. Ο κριτής ποιόν θα επιλέξει;

Ο κ. Μανέας του απαντά ξεκάθαρα “Ο κριτής θα επιλέξει τον τέκτονα γιατί τον ξέρει απο τη στοά


H άποψη Μανέα που εκφράστηκε στο video είναι λάθος για τρεις λόγους :

  • Διότι σε κανένα βαθμό του τεκτονισμού, όπως έμαθα αργότερα ρωτώντας, δεν αναγράφονται τέτοιες “πρωτοποριακές” απόψεις. Άρα ο κ.Μανέας έλεγε πολύ επικίνδυνα ψέμματα στον κ.Τράγκα.
  • Διότι εξισώνει και τους δύο υποψηφίους με ζώα. Όπως ξέρετε ο άνθρωπος είναι πιο νοήμων από τα ζώα…
  • Σε μια κρίση, που ένας κριτής έχει μπροστά του δύο υποψηφίους με ακριβώς τα ίδια προσόντα δεν κοιτάει αν κάποιος είναι μασόνος ή όχι αλλά ποιος είναι πιο νοήμων και αυτό γίνεται μέσα από μία συνέντευξη ή άλλη επιπλέον διαδικασία. Δεν είναι μόνο τα προσόντα και ο χαρακτήρας των υποψηφίων που μετράνε σε μία κρίση αλλά και η εξυπνάδα τους, η οποία είναι και δύσκολο να καταμετρηθεί ...Γιατί έτσι γουστάρω.

Είναι προφανές πάντως, ότι

Η εξυπνάδα δεν μετράει στον Ελληνικό τεκτονισμό και έτσι εξηγούνται πολλά.


Όποιος ''Μέγας Διδάσκαλος'' λέει τέτοιες μαλακίες στην τηλεόραση και δίνει γραμμή σε τέκτονες που τον ακούν να προκρίνουν τους ανόητους και τους ανοήμονες επειδή είναι τέκτονες σε θέσεις ιδιωτικές ή το χειρότερο σε θέσεις του δημοσίου βάζει φωτιά στη δημοκρατία. και απονευρώνει την κοινωνία προωθώντας τα κάθε σαπάκια σε θέσεις - κλειδιά. Έχει τεράστια ευθύνη. Δεν μπορεί να κτισθεί ένας κόσμος χωρίς φανατισμούς κλπ με κουκούτσια που δεν μπορούν να ανθίσουν, εκτός αν ο στόχος δεν είναι αυτό αλλά κάτι άλλο...

Κλείνοντας το κομμάτι αυτό του άρθρου, θα προσθέσω ότι οι μαλακίες που είπε ο κ.Μανέας στον κ.Τράγκα δημιουργούν και άλλα ερωτηματικά, όπως κατά πόσον ο κάθε αντίδικος σε μια δίκη πρέπει να ελέγχει αν οι δικαστές ή οι ένορκοι είναι τέκτονες. Αυτό θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί πρίν μιλήσει ο κ.Μανέας στον κ.Τράγκα, καθότι δικηγόρος. Αξιοκατάκριτο είναι ότι ο δικηγορικός σύλλογος δεν τον εγκάλεσε να εξηγήσει τις απόψεις του όπως θα έπρεπε να κάνει.

Από τότε όλα δούλευαν “ρολόι” στην Ελλάδα…

Από ότι διάβασα στο διαδίκτυο ο κ.Μανέας “ξαναγλύστρισε” στη συνέχεια αρκετές φορές και τώρα θέλουν κάποιοι να φαίνεται ότι είναι εκτός κοιτώνος…

Δέστε στο επόμενο κείμενο πως ο εν λόγω “Μέγας Διδάσκαλος” ανακατεύει τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας στα πολιτικά δρώμενα στη χώρα. Ένα ακόμη παράπτωμα ή κάνω λάθος;


Το κείμενο αυτό προέρχεται από ένα video που βρήκα εδώ, το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο “Oλόκληρη η Αλήθεια για τη Μασονία”.

Από ότι διάβασα στο διαδίκτυο, ο κ.Μανέας κάνει πλέον δωρεές γηπέδων εκατ. ευρώ σε Ελληνικά Πανεπιστήμια (μάλλον φορολογικοί λόγοι). H Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται γήπεδα και προτομές. Άλλα πράγματα χρειάζεται και κυρίως όχι υποκατάστατα και ψευδεπίγραφα.

ΥΓ.- Το παρόν άρθρο είχε αναρτηθεί το 2010 σε αυτό το ιστολόγιο και ξανααναρτάται τώρα επικαιροποιημένο.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ :

Με αφορμή την δίκη Τσοχατζόπουλου και την εξώφθαλμη ατιμωρησία άλλων πολιτικών που έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους, θα ανατρέξω σε ένα διδακτικό σκάνδαλο του παρελθόντος, το περίφημοσκάνδαλο Χατζηπάνου:

"Η ελληνική κυβέρνηση είχε αναθέσει μετά την απελευθέρωση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Κοινοπραξία Εταιρειών Πετρελαιοειδών, κοινοπραξία όλων των εταιρειών πετρελαιοειδών της Ελλάδας, την εισαγωγή και διανομή πετρελαίου στη χώρα. Τον Ιανουάριο όμως του 1949 αποφασίστηκε από το Υπουργείο Μεταφορών ως πιο συμφέρουσα λύση να διακοπεί η συνεργασία και να ανατεθεί η διανομή του πετρελαίου σε ιδιώτες μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό. Αφού διενεργήθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχθηκαν οι μειοδότες, ο Υπουργός Π. Χατζηπάνος αρνήθηκε να επικυρώσει τις συμβάσεις με τους μειοδότες και προτίμησε παρά τις συστάσεις υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου να αναθέσει τη διανομή απ’ ευθείας σε μια εταιρεία, στην οποία εταίρος ήταν και μια «οικοκυρά», η Όλγα Κυριαζοπούλου, γνωστή του Υπουργού.

Η Βουλή συνέστησε προανακριτική επιτροπή για να διερευνήσει τις κατηγορίες κατά του Χατζηπάνου και τελικά με απόφασή της στις 21 Ιουλίου 1950 τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) με την κατηγορία της απιστίας κατά του Δημοσίου με το σκεπτικό ότι από την απευθείας ανάθεση ζημιώθηκε το Δημόσιο, του οποίου το συμφέρον είχε ταχθεί να προασπίζει ο Υπουργός, επειδή πλήρωνε υψηλότερο τίμημα για τη μεταφορά του πετρελαίου.

Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου 1951. Στις 15 Φεβρουαρίου 1951 το Ειδικό Δικαστήριο κήρυξε τον Πάνο Χατζηπάνο ένοχο απιστίας κατά του Δημοσίου άνευ ιδιοτελείας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Χατζηπάνος με την απ’ ευθείας ανάθεση ζημίωσε το Δημόσιο, δεν αποδείχθηκε όμως ότι αποκόμισε ο ίδιος προσωπικό όφελος από αυτήν. Οι συγκατηγορούμενοί του Όλγα Κυριαζοπούλου και Βασίλειος Σκόπας κηρύχθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία και συνέργεια στην απιστία του Χατζηπάνου, επειδή τον έπεισαν και τον βοήθησαν να την διαπράξει αντίστοιχα, και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο μηνών η πρώτη και ενός μηνός ο δεύτερος με τριετή αναστολή."

Αυτό το "μπουμπούκι" που αποδεδειγμένα εζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και καταδικάστηκε στην αστρονομική φυλάκιση των 2 μηνών με 3ετή αναστολή(!), κοσμεί την πινακοθήκη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος!

Δυστυχώς, η ατιμωρησία των μασόνων -πολιτικών ή μη- που εγκληματούν, θα συνεχίζεται όσο δεν εφαρμόζεται στην πράξη ο Νόμος 1756/1988, άρθρ. 40, § 7, του αείμνηστου υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη:

" Απαγορεύεται η συμμετοχή δικαστικού λειτουργού σε ιδρύματα ή ενώσεις και γενικά σε οργανώσεις που έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή που επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα."