25 Ιαν 2015

Πρέπει ο ελληνισμός επιτέλους να ανακτήσει το κύρος του και να λογαριαστεί με τους εχθρούς του


...Τα κράτη δεν είναι ιδιώτες να τους ντροπιάσεις για μερικά λεπτά στον δρόμο και αυτοί να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν στη μοίρα τους, πληρώνοντας όσο όσο τη διαφυγή τους. Τα κράτη δεν είναι ιδιώτες να πανικοβληθούν, επειδή μια πόρνη τούς δείχνει σαν βιαστές ή ένας τοκογλύφος σαν κλέφτες. Τα κράτη μπορεί να μιμούνται τους ανθρώπους στις συμπεριφορές τους, αλλά απαιτούν χρόνο, για να παίξουν τους ρόλους τους.




Αυτόν τον χρόνο
θεωρούμε ότι δεν τον εξασφαλίζουν οι τοκογλύφοι με το ΣΥΡΙΖΑ. Όσο αφελή ήταν τα μυρμήγκια του ανέκδοτου, τα οποία φώναζαν στο μυρμήγκι να πνίξει τον ελέφαντα, επειδή απλά εκείνο βρισκόταν στο λαιμό του, άλλο τόσο αφελείς είναι και οι τοκογλύφοι, αν νομίζουν ότι, επειδή στιγμιαία θα δείξουν την Ελλάδα σαν υπεύθυνη για όλα τα δεινά των Ευρωπαίων, μπορούν να την "πνίξουν". Ακριβώς, επειδή είμαστε σίγουροι για το αφελές τού σχεδιασμού τους, προτείνουμε στους Έλληνες να τους εξυπηρετήσουν στη δρομολόγησή του ...Να τους εξυπηρετήσουν, μη τυχόν και από βλακεία κάνουν κάτι διαφορετικό και ίσως πιο έξυπνο και άρα πιο επικίνδυνο. Ας τους διευκολύνουμε να ολοκληρώσουν την αφέλειά τους,για να λογαριαστούμε σε μια εποχή που ευνοεί το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πρέπει ο ελληνισμός επιτέλους να ανακτήσει το κύρος του και να λογαριαστεί με τους εχθρούς του ...Αυτούς, οι οποίοι από την εποχή της Επανάστασης νομίζουν ότι τον ελέγχουν με τα φραγκοδίφραγκα.

Μεταξύ της "Σκύλλας" και της "Χάρυβδης", μάς συμφέρει να χτυπήσουμε εκεί όπου υπάρχουν οι μικρότερες αντοχές για το σύστημα. Από την πανίσχυρη "Σκύλλα" λοιπόν του προδοτικού δικομματισμού τής Μεταπολίτευσης, που εως σήμερα κυβερνούσε και η οποία, εκμεταλλευόμενη το τεράστιο κομματικό παρακράτος, μας σκοτώνει αργά αλλά σταθερά, μας συμφέρει να πάμε στην ασθενική "Χάρυβδη", που, θα επιχειρήσει το τελειωτικό "χτύπημα", χωρίς να γνωρίζει κανένας αν μπορεί να το επιτύχει. Γιατί το λέμε αυτό; ...Γιατί θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιον πως δεν θα μπορέσει να κάνει ΤΙΠΟΤΕ απ’ αυτά, τα οποία υπόσχεται στον λαό και θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ απ’ όσα έχει υποσχεθεί στα αφεντικά και χορηγούς των συνιστωσών του.

Ο Τσίπρας, όμως, και το κόμμα του, δεν έχει την "πίστωση" που είχαν οι μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις τού δικομματισμού. Ο Τσίπρας είναι πάντα ηγέτης ενός κόμματος τού 2,5%, που απλά, λόγω συγκυριών, θα το ψηφίσουν πολλοί Έλληνες. Η πραγματική δύναμή του όμως δεν παύει να είναι αυτό το μικρό ποσοστό. Αν "παίξουν" δηλαδή αυτοί οι ομοϊδεάτες με θέματα όπως το Μακεδονικό ή το μεταναστευτικό και το μειονοτικό, θα φάνε πραγματικά ξύλο στους δρόμους.

Θα τους λιντσάρει ο ίδιος κόσμος που τους ψήφισε. Θα αντιδράσει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός, αρνούμενος να συμπράξει σε αντεθνικές μεθοδεύσεις. "Λευκές επιταγές" για τους ηγέτες δεν υπήρχαν ποτέ και δεν θα υπάρξουν και τώρα.

Η "Χάρυβδη", δηλαδή, είναι ασθενής από τη φύση της και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να διαχειριστεί το ελληνικό θηρίο, όταν αυτό θα σφαδάζει από τον «πόνο» και θα απειλεί Θεούς και Δαίμονες. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα ...Με μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπορεί να λύσει κανένα οικονομικό πρόβλημα και ταυτόχρονα θα ερεθίζει τον πληθυσμό σε θέματα που άπτονται των ακραίων "συνιστωτικών" ιδεοληψιών της, είναι θέμα ελαχίστου χρόνου να έρθουμε σε ένα τρομερό πολιτικό αδιέξοδο. Ο Τσίπρας θα έρθει αντιμέτωπος με μια αδιέξοδο πολιτική κρίση πολύ γρηγορότερα από τον χρόνο που θα ήθελαν οι τοκογλύφοι, προκειμένου να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν πρόβλημα.

Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί; ...Γιατί ο σχεδιασμός των τοκογλύφων, που θέλει την Ελλάδα θύτη, απαιτεί απ’ αυτήν σταθερότητα στον ρόλο της, για να μπορεί να την παρουσιάσει σαν τέτοια ...Απαιτεί ένα μίνιμουμ χρόνου να παριστάνει η Ελλάδα τον θύτη, ο οποίος με το "θράσος" του απειλεί τους Ευρωπαίους ...Απαιτεί πρωτίστως να "ζει" ο θύτης, για να παριστάνει τον προκλητικό.

 Μια Ελλάδα, η οποία υπό την διακυβέρνηση Τσίπρα θα καταρρεύσει πολιτικά και κοινωνικά, δεν τους είναι χρήσιμη. Μια Ελλάδα, η οποία "πεθαίνει" από τη φτώχεια της, δεν μπορεί να εμφανιστεί σαν θύτης τής Ευρώπης και άρα δεν μπορεί να επωμιστεί τον προκλητικό ρόλο που της έχουν προετοιμάσει.

Το ζητούμενο είναι να "περάσει" αυτή η ελληνική πολιτική κρίση και στην Ευρώπη πριν αυτή αναγκαστεί να υποστεί οικονομική καταστροφή, εξαιτίας της Ελλάδας. Το ζητούμενο είναι η πολιτική κρίση να οδηγήσει αναγκαστικά σε λογιστικό έλεγχο του ελληνικού χρέους, πολύ πριν εμφανιστεί η Ελλάδα να αρνείται προκλητικά να το πληρώσει και άρα να φαίνεται ότι προσπαθεί να "εξάγει" τα προβλήματά της. Το ζητούμενο είναι να φτάσουμε σε ένα πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο θα μας οδηγήσει σε μια εσωστρεφή αντιμετώπιση των προβλημάτων και άρα σε μια πραγματική προσπάθεια για την εξεύρεση της λύσης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι λαοί της Ευρώπης θα δουν πραγματικά ένα θύμα της κατάστασης να "αργοπεθαίνει" και οι δολοφόνοι δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω απ’ αυτήν.

Το ζητούμενο είναι να "σκάσει" στην Ευρώπη η πραγματική "βόμβα" τού προβλήματος που προκάλεσαν οι τοκογλύφοι και όχι η "ψευδοβόμβα" της Ελλάδας, που "κατασκεύασαν" οι ίδιοι, για να διαφύγουν με ασφάλεια από τον τόπο του εγκλήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτόν τον λόγο είναι η καλύτερη επιλογή αυτήν τη στιγμή. Το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου πίστωση σε ένα "φλεγόμενο" από τα προβλήματα περιβάλλον, είναι καθοριστικό των εξελίξεων. Δεν θα έχει καθόλου χρόνο σε μια κατάσταση η οποία θα φτάσει γρήγορα στα όρια της. Ακόμα κι αν ξεκινήσει την κουβέντα για "κουρέματα", οι χρονικές απαιτήσεις αυτών των διαπραγματεύεσεων είναι τόσο μεγάλες, που το "βάρος" των καθημερινών προβλημάτων τής κοινωνίας θα το "ρίξει" πολύ νωρίτερα.

Η Ευρώπη, εξαιτίας της Ελλάδας, πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τα πραγματικά προβλήματα που την βύθισαν στην κρίση και όχι με τα ψευδοπροβλήματα που της δείχνουν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι θέλουν να την βάλουν σε μια εμφυλιοπολεμική σύγκρουση.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστική και για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας. Με τον Τσίπρα στην πραγματικότητα "τελειώνουν" τα "χαρτιά" που έχει στη διάθεσή του το σύστημα των τοκογλύφων, για να ελέγχει την ελληνική ηγεσία ...Τελειώνει το πολιτικό του προσωπικό ...Τελειώνουν οι επιλογές του σ’ ό,τι αφορά τα πρόσωπα. Μιλάμε πάντα για πολιτικά πρόσωπα και όχι για τα πολιτικά "γκαρσόνια" τού Μπόμπολα, σαν τον Θεοδωράκη. Ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να δοκιμάσει να "δουλέψει" τον λαό με υποσχέσεις σωτηρίας ...Ο τελευταίος που θα επιχειρήσει να τεντώσει το "τόξο", που θα λύσει τα προβλήματα του λαού.

Μετά απ’ αυτόν δεν υπάρχει κανένας νόμιμος "μνηστήρας" να επιχειρήσει να κάνει το ίδιο. Μετά απ’ αυτόν κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Μετά μπορεί να εμφανιστεί κάποιος, που θα δώσει στους προδότες το "τόξο" να το "φάνε".

...Τον Τράγο οι Σιωνιστές θα τον δούνε, αλλά δεν θα είναι καθόλου όπως τον φαντάζονται.


Τραϊανού Παναγιώτης

ΕΑΜ. Β’