21 Σεπ 2015

Όπως πίεσαν μετά το δημοψήφισμα έτσι θα πιέσουν τώρα περισσότερο με ¨εξελίξεις¨



Ο Λαός δίχως να το καταλάβει πάλι τους χάλασε τα σχέδια όπως έγινε και με το δημοψήφισμα.

 

Το ερώτημα που πλανάται είναι γιατί έγιναν εκλογές και μάλιστα με τις ¨ευλογίες των εταίρων¨ αφού ξαναβγήκαν οι ίδιοι και σχεδόν με τα ίδια περίπου ποσοστά;

Οι ξένοι έδωσαν την άδεια να γίνουν εκλογές γιατί στο απώτερο σχεδιασμό είχαν μια ισοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ή τουλάχιστον με απόσταση μικρής διαφοράς.

 

Αυτό ευνοούσε την συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχηματισμό που θα τους επέτρεπε να εφαρμόσουν με άνετες πλειοψηφίες το ¨υπερμνημόνιο 3¨.

Άλλωστε η αγαστή συνεργασία των μεγάλων κομμάτων χέρι-χέρι από το καλοκαίρι και μετά το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου τους ¨χαροποιούσε¨ όταν έβλεπαν να ψηφίζονται όλα τα δυσβάστακτα μέτρα για την Ελλάδα.

Η οικονομική πληγή όμως των capital control είναι πλέον δίχως γιατρειά και έπεται και άλλο έλκος με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

ΤΩΡΑ ΤΙ;


¨Το μεσημέρι της Δευτέρας η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Φιλιά και ενθουσιασμός Τσίπρα και Καμμένου, μαζί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Υποσχέθηκε κυβέρνηση τετραετίας . -¨iefimerida.gr

¨Η εκ νέου εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σαφή απόρριψη της ευρωπαϊκής πολιτικής της Μέρκελ και του Σόιμπλε», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι.

Παράλληλα, κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να επιτρέψει στην Ελλάδα μια δίκαιη, νέα αρχή και να μην αντιμετωπίζει πλέον τη νέα αριστερή κυβέρνηση με εκβιασμούς»¨ -Posted by spitha80 στο Σεπτεμβρίου 20, 2015http://olympia.gr/

Μετά από αυτά και με όλα τα γεωπολιτικά προβλήματα ανοικτά στην γειτονιά μας είναι πολύ πιθανόν μέχρι σίγουρο το επόμενο διάστημα οι Γερμανοκράτορες της ΕΕ να απαιτήσουν με τις δικές τους γνωστές πιέσεις την δημιουργία του σχεδίου τους έστω και αν αυτό μπορεί να παραβιάσει και πάλι την φρεσκότατη απόφαση του Ελληνικού Λαού.

Το είδαμε αυτό ολοκάθαρα μετά το αποτέλεσμα του μεγαλειώδους ΟΧΙ της 5 Ιουλίου.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο το επόμενο διάστημα με μεθοδευμένες πιέσεις γεωπολιτικής, οικονομικής και μεταναστευτικής χροιάς …η οποιαδήποτε προτροπή για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ώστε να εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο και αυτά που έπονται με τους εφαρμοστικούς νόμους θα προσβάλει κατάφορα ακόμη μία φορά την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού.

Ξημερώνουν μέρες που θα προκαλούν αηδία στους Έλληνες.

Μέχρι να περάσει η ¨πολιτική ναυτία¨ μας θα ταρακουνηθούμε αρκετά.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ