1 Οκτ 2017

ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΩΡΑ. Ως πότε η λεηλασία θα λέγεται "επένδυση"; Και από πότε η Κατοχή φέρνει "Ανάπτυξη";


Άρθρο | Πέμ, 09/28/2017


Κείμενο, με αφορμή τις κατασχέσεις, αλλά και την Eldorado Gold, το αεροδρόμιο του Ελληνικού, τα Καταριανά θέρετρα πολυτελείας, τα γερμανικά αεροδρόμια, τα ιταλικά τραίνα, τα κινέζικα λιμάνια, τα γαλλικά νερά, τα πολυεθνικά γεωτρύπανα πάνω σε σεισμογενείς περιοχές, και τις "επενδύσεις" κάποιου Τσακαλώτου, που θάναι τοοοόσες πολλές, που θα μας πνίξουν(προφανώς μέσα στα πάσης φύσεως βοθρολύματα). Κάτι σαν πρόταση. Κάτι σαν μανιφέστο; Σίγουρα, είναι θέμα προς συζήτηση.


Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ.

ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Για αρχή, δυο λόγια: Από τον πρώτο στόχο, που είναι η καταπολέμηση της φτώχειας, της υπερχρέωσης, της ανεργίας, μπορεί να προκύψει κάθε άλλος επιμέρους στόχος της αρεσκείας κάποιων. Ναζιστές, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, αναρχικοί, κεντρώοι, αριστεροί και δεξιοί, εργάτες και εργοδότες, διαφορετικοί κάθε είδους, αν είστε άνθρωποι και νοιάζεστε για τον διπλανό σας, προσέλθετε. Προσέλθετε στη βάση κοινών συμφερόντων και στην επιδίωξη λύσεων σε κοινά ή/και όμοια προβλήματα. Μετά, όποιος θέλει κι αν μπορεί, ας κάμει σκοπό της κοινωνίας την προσωπική ή μικροσυλλογική άποψη του. Προφανώς, η βασική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός της ελευθερίας και της προσωπικότητας του άλλου. Κι αυτό σημαίνει σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία. Άλλος τρόπος ενότητας δεν υπάρχει. Η Δημοκρατία βασίζεται στην αρχή της πειθούς· στην πειθαρχία, στο σεβασμό της αρχής της πλειοψηφίας. Κάθε άλλη προσθήκη, ως προϋπόθεση ενότητας, αποτελεί δικαιολογία και έχει για στόχο και σκοπό τη συντήρηση της διαίρεσης και του σημερινού κατακερματισμού. Όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες, οι συλλογικότητες, τα κόμματα, που αρνούνται να σμίξουν, με σκοπό τη διαγραφή του χρέους των πολιτών είναι συνειδητοί ή/και ασυνείδητοι πράκτορες της αυτοκρατορίας των τραπεζών.


(Γνωρίζουμε ότι αυτή η παράγραφος ξενίζει κάποιους, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο κομματικής επίθεσης και ειρωνείας. Δεν διαθέτει καθωσπρέπει καθαρότητα και μοιάζει με αδυνατότητα. Δεν πειράζει. Όσα προτείνουμε, τα έχουμε ζήσει και συνεχίζουμε, μετά από 7 χρόνια, να τα ζούμε, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που περιγράφονται με ιδεολογίες).


"Επενδύσεις" και "Ανάπτυξη"


Η μαρξιστική, η νεοδεξιά, η ναζιστική και η (νεο)φιλελεύθερη οικονομολογία θεωρούν την "επένδυση" και την "ανάπτυξη" έννοιες καλοδεχούμενες "απ' οπουδήποτε κι αν προέρχονται". Και η οικoλογική ευαισθησία έχει επινοήσει λέξεις, όπως "αειφόρος", "βιώσιμη", "sustainable" και λοιπά, για να υπάρχει πάντα αυτή η ανάπτυξη.


"Ανάπτυξη" είναι να μπορείς να φτιάξεις μια μηχανή, που μπορεί να ζήσει 4 γενιές κι εσύ να τη φτιάχνεις για να αντέχει δύο χρόνια, ώστε να τη ξαναφτιάξεις και να ξανακερδίσεις. Ανάπτυξη είναι να ανοίγεις ένα δρόμο το πρωί, για να τον κλείνεις το βράδυ, ώστε να βρισκόμαστε σε δουλειά. Ανάπτυξη είναι να πουλάς κάθε τι άχρηστο και εφήμερο, ώστε να κερδίζουν οι λίγοι και να πληρώνουν οι πολλοί. Η πορνεία, τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα συνεισφέρουν στην αύξηση του ΑΕΠ, στις θέσεις εργασίας και στην Ανάπτυξη. Στο ΑΕΠ δεν προσμετρούνται οι ώρες ευτυχίας, που περνάμε κοντά στα παιδιά μας, η καλή μας υγεία, η παρέα με τους φίλους, το δώρο που κάναμε στους αγαπημένους, η καλημέρα, το φιλί και το χαμόγελο.


Είναι καιρός να βγούμε από το σπήλαιο του Πλάτωνα, από την εικονική πραγματικότητα ενός θανατηφόρου Μάτριξ, από τα ψεύτικα ιδεολογικά και πνευματικά τείχη, που κατασκεύασε μια ολιγομελής ομάδα ολιγαρχών, παρέα με τους ολιγαρχικούς υπηρέτες της.


Τώρα, που η πλειοψηφία του λαού νιώθει τι πάει να πει "χωμένος στο βούρκο των ψεμάτων", αυτό το προτεσταντικό παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Οι Κοινωνίες δεν χρειάζονται "επενδύσεις" και "ανάπτυξη", για να ευημερήσουν. Ξενόφερτη "επένδυση" και "ανάπτυξη" σημαίνουν μόνο δουλεία, κακοπληρωμένη εργασία, λεηλασία φυσικού πλούτου και σπατάλη ανθρώπινων ζωών. Χωρίς επενδύσεις και χωρίς ανάπτυξη, οι άνθρωποι μπορούν να μηδενίσουν την ανεργία και να εργάζονται λίγο. Για την ευτυχία, χρειάζονται λίγες ώρες δημιουργικής απασχόλησης. Λίγη εργασία, κάτι σαν παιχνίδι, κάτι σαν άσκηση φαντασίας και χρόνος για εφευρέσεις και επινοήσεις.


Στην εποχή των ρομπότ, η δημοκρατική τεχνολογία θα υπάρχει για να υλοποιείται το όραμα του Αριστοτέλη "ένας κόσμος χωρίς αφέντες και δούλους". Η δημοκρατική επιστήμη και τεχνολογία θα υπάρχει, για να μη δουλεύουμε πολύ, για να μην υπάρχουν απάνθρωποι ανταγωνισμοί, για να υπάρχουν μόνο συνεργασία, συναγωνισμός και άμιλλα. Η δημοκρατική επιστήμη θα υπάρχει, για να κάνει τη ζωή μας παιχνίδι. Στην άλλη όχθη, ο κεφαλαιοκρατικός και κερδοσκοπικός τρόπος αυτοματοποίησης μετατρέπει την εποχή των ρομπότ σε κέρδη για τους λίγους και σε φτώχεια, για το 80% της ανθρωπότητας.


Η διαφορά μας βρίσκεται στις αξίες και στις προτεραιότητες.


Ας χαλάσουμε, λοιπόν, τα γρανάζια της μέγγενης, που μας πνίγει. Είναι εύκολο.

Ό,τι νομίζουμε πως είναι αληθινό είναι ψεύτικο. Ούτε η ανάπτυξη, ούτε η επένδυση, ούτε οι δανειστές, ούτε τα χρέη είναι αληθινές καταστάσεις.


Το μόνο αληθινό είναι οι σχέσεις, τα πάθη, τα μίση, οι αγάπες, οι φιλίες και οι έρωτες μεταξύ ανθρώπων, που ανταμώνουν και αγγίζονται σε κάθε τόπο. Τα άσχημα της κάθε μας μέρας εύκολα διευθετούνται και τα όμορφα γίνονται απείρως ομορφότερα, όταν κοινωνούμε, μοιραζόμαστε, συμπονούμε και φέρνει ο ένας τον άλλον πιο κοντά(συμ-φέρουμε σημαίνει κοιτάμε από κοινού το συμφέρον μας).


Από τα βάθη της προϊστορίας ως τα νεότερα χρόνια, οι κοινότητες των Ελλήνων, αλλά και όλου του κόσμου, ήξεραν ότι η Αυτάρκεια είναι ο αληθινός πλούτος και η ευδαιμονία η αιτία και ο σκοπός ύπαρξης κάθε κοινωνίας. Όλα όσα συνιστούν τον πλούτο κάθε χώρας, είναι εκείνα που σήμερα μας κλέβουν, με "επενδύσεις", για χάρη μιας μηδέποτε ερχόμενης “ανάπτυξης”. Όσοι μιλούν για «παραγωγική ανασυγκρότηση», χωρίς να λένε τι θα γίνει με τα εργαλεία, που μας έκλεψαν, και οδηγούν μια κοινωνία προς την ευημερία, είναι απλώς απατεώνες. Ο αληθινός πλούτος είναι ό,τι βρίσκεται πάνω σε τούτη τη γη, στο υπέδαφος της, στη θάλασσα και στις καρδιές των ανθρώπων. Ένας κόσμος χωρίς φόρους και χρέη, χωρίς ανεργία και δουλεία, είναι εφικτός. Λείπει η δική μας πίστη στις δικές μας δυνάμεις. Λείπει μόνο η δική μας απόφαση.


Ας τελειώσουμε με τα παραμύθια της ανάπτυξης και του χρέους. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Έχουμε όσο χρήμα θέλουμε, για όποια επένδυση μας αρέσει, γιατί χρήμα είναι κάθε τι που εμείς θα ορίσουμε ως τέτοιο. Και το χρήμα σήμερα δεν είναι τίποτε περισσότερο από αέρας κοπανιστός.


Σε κατάσταση κατοχής, νόμοι, συμβάσεις και μεταβολές ιδιοκτησίας είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δοσίλογων με λήσταρχους, που αποκαλούνται "δανειστές" ή “επενδυτές”.


Πρόκειται για διαδικασίες κλεπταποδοχής και, ως εκ τούτου, είναι άκυρες για κάθε επόμενη πολιτική και πολιτειακή αλλαγή, που θα προέλθει από το λαό. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τηρήσουμε κατοχικές διευθετήσεις. Σε κατάσταση κατοχής, δεν υπάρχουν επενδύσεις, νόμοι και θεμιτές αγοραπωλησίες: Υπάρχει μόνο λεηλασία, για την οποία πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι έλαβαν μέρος. (Θα δώσουν εξηγήσεις κι εκείνοι που νομιμοποιούν τη ληστεία, συμμετέχοντας σε κατοχικό κοινοβούλιο).


Η ζωή θέλει την Επανάσταση της, για να ξαναβρούν τα ανθρώπινα τον φυσικό τους ρυθμό, που είναι ο έρωτας και το παιχνίδι. Είναι υποχρεωτικό να δηλώσουμε ότι οι διαδικασίες μας έχουν επαναστατικό χαρακτήρα, γιατί το επαναστατικό δίκαιο είναι αυτό που ακυρώνει κάθε άλλο δίκαιο, κάθε άλλη συμβατική υποχρέωση και κάθε άδικη μεταβολή περιουσίας.


Ό,τι μας έκλεψαν, θα το πάρουμε πίσω. Όχι μόνο δεν θα λάβουν αποζημιώσεις, επειδή θα πάρουμε πίσω όσα κατέλαβαν και με όσα πάνω τους έφτιαξαν, αλλά θα μας χρωστούν, για όσα έχουμε περάσει σε κάθε λεπτό αυτής της κατοχικής διοίκησης. Υπάρχουν χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια ζωές κλεμμένες. Δεν χρωστάμε. Μας χρωστάνε τα πάντα και το ύψος του χρέους των είναι ανυπολόγιστο, γιατί οι ζωή του κάθε ανθρώπου είναι ανεκτίμητη.


Τίποτα δεν τους ανήκει, απ' όσα οι ντόπιοι κατοχικοί συνεργάτες τους δίνουν, σα να ήταν το μαγαζί του πατέρα τους.



Ερχόμαστε και μαζί μας έρχονται κι άλλα:


Τη διαχείριση της ιδιωτικής και κρατικής περιουσία, θα αναλάβουν οι εκκλησίες των δήμων και των κοινοτήτων. Οι γείτονες θα αποφασίσουν πώς θα επιστρέψουν όλα στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Είναι οι μόνοι που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον τι πρέπει να γίνει.

Αρνούμαστε κάθε χρέος κράτους και πολίτη, και το θέμα δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση ή στα ψεύτικα διεθνή δικαστήρια τους. Συμφωνίες μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και εγκάθετων πολιτικών δεν αφορούν το λαό μιας χώρας και καταργούνται, χωρίς συζήτηση. Ο λαός δεν εξουσιοδότησε κανέναν να παραδόσει τη νομοθετική, δημοσιονομική και νομισματική εξουσία σε ξένους. Δεν ενέκρινε δανεισμό και πώληση.

Διαγράφεται κάθε δικό μας χρέος, είτε ιδιώτη είτε του κράτους, επειδή έγινε κάτω από συνθήκες κάθε είδους βίας και απάτης και βασίστηκε σε σωρεία κατοχικών νόμων και πρακτικών. Το χρέος των πολιτών είναι υπόθεση που θα διευθετηθεί στις εκκλησίες των δήμων. Οι γείτονες ξέρουν ποιος δικαιούται διαγραφής και ποιος είναι απατεώνας.

Μας κήρυξαν τον πόλεμο, μας κατάκλεψαν και όμως ακόμα το σύνολο της πολιτικής σκηνής μιλά για διαπραγματεύσεις! Το μόνο θέμα συζήτησης είναι οι πολεμικές αποζημιώσεις, που πρέπει να καταβάλουν, για όσα έχουμε υποστεί από το 2010 ως τη μέρα της απελευθέρωσης μας. (Εννοείται, ότι σε αυτό προστίθεται κάθε άλλο χρέος παλιότερων πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και οι τόκοι υπερημερίας και άδικης χρήσης κλεμμένης περιουσίας. Όσο πιο πολύ αργείτε να φύγετε, τόσο πιο πολύ θα σας κοστίσει η παρουσία σας στην Ελλάδα).

Επειδή η ζωή είναι σύντομη, πολύτιμη και άπαξ μας δίδεται, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, για να ξεκουμπιστείτε μια ώρα αρχύτερα. Βοηθώντας τους εαυτούς μας, θα βοηθήσουμε να μη σας κοστίσει πολύ η κατοχή. Εμείς αγαπάμε τους ανθρώπους και δεν μοιάζουμε στην απάνθρωπη φάρα σας. Απλώς, προς παραδειγματισμό, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και η λαϊκή δικαιοσύνη ξέρει από δίκαιο και δίκαιες δίκες. Σε τούτη τη μεταβατική περίοδο, ας φροντίσουν κάποιοι να μη γίνονται συνένοχοι των κατοχικών δυνάμεων και των πολιτικών συνεργατών τους. Το δίκαιο και η δικαιοσύνη του λαού είναι ανθρώπινη και δεν μοιάζει με εκείνο το διεθνές και εθνικό "δίκαιο", που βασίζεται στο δίκαιο του ισχυρότερου. Αλλά, δυστυχώς, για τους σημερινούς προδότες, οι δίκες πρέπει να γίνουν, γιατί όσοι πόνεσαν ζητούν απίδοση δικαίου.

Μια χούφτα άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη δεν μπορεί να είναι για πάντα οι ισχυρότεροι, όταν οι λαοί αρχίζουν να μαθαίνουν την αλήθεια, για το χρέος και το χρήμα. Η ελληνική επανάσταση θα είναι η παγκόσμια επανάσταση ενάντια στο χρέος, στους τραπεζίτες, στους διεθνείς πολιτικούς συνεργάτες τους, και στην προσπάθεια επιβολής παγκόσμιας εταιρειοκρατίας.
Νομοτελειακά, η δημοκρατική διαδικασία διαγραφής του χρέους οδηγεί στην εγκαθίδρυση δημοκρατίας, ως πολίτευμα. (Και παλιότερα, από μια Σεισάχθεια ξεκίνησε η διαδικασία, που οδήγησε στη Δημοκρατία).

Σε κατάσταση ελευθερίας, η τάξη και το δίκαιο αποκαθίστανται, με αποφάσεις των δήμων και των κοινοτήτων μιας ελεύθερης και πάντα ένοπλης πατρίδας. Στη δημοκρατία, ο πολίτης είναι οπλίτης. (Ρωτείστε τους Ελβετούς).

Ο άριστος τρόπος διαχείρισης της ζωής μας είναι οι σχέσεις κοινωνίας, κοινότητας, αδελφότητας και συντροφίας. Ο καλύτερος τρόπος επιλογής των άριστων προσώπων και λύσεων είναι η δημοκρατία. Είναι ο τρόπος, που μπορεί να διορθώνει τα λάθη του και να ανακαλεί αποφάσεις και πρόσωπα, όταν κάτι πήγε στραβά ή κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Η Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με την αθλιότητα, που λέγεται "κοινοβουλευτισμός".




Πάρτε όποιον δρόμο σας δείχνουν οι πολιτικάντηδες. Για την αδιέξοδη αριστεροδεξιά οικονομολογία όλα τα πιο πάνω είναι αδιανόητα έως αδύνατα. Παρακαλούνται να αυτοκτονήσουν πολιτικά και να αφήσουν τους κάθε είδους αμόρφωτους και αγράμματους οφειλέτες να κάμουν τη δουλειά που ξέρουν καλύτερα: Να διευθετούν τα του οίκου τους.


Οι μόνοι που έχουν σοβαρό λόγο να διαγραφεί το χρέος των ανθρώπων και της πατρίδας είναι όσοι έχουν μετατραπεί σε οφειλέτες. Οι υπόλοιποι είτε έχουν αβασίλευτη άγνοια είτε κοροϊδεύουν, ασχολούμενοι με διλήμματα του τύπου "εντός - εκτός", που αναπόφευκτα καταλήγουν στα ίδια και στα "επί ταυτά". Τα διλήμματα είναι για να διαιρούν τους ανθρώπους και με το διαίρει και βασίλευε η άρχουσα κατάσταση κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Αυτό που μας ενώνει είναι η λύση των προβλημάτων, που σήμερα είναι κοινά για το 99% του πληθυσμού της γης.


Κάποτε θα πρέπει να μάθουν ότι η Επανάσταση δεν θέλει ορθολογισμό. Θέλει Πίστη και πάθος.Με τον τρόπο της ορθής λογικής και της διεκδίκησης πενιχρών και επιμέρους "δικαιωμάτων", φτάσαμε εδώ. Λέγοντας "Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα", θα τα ζήσουμε όλα, όπως θέλουμε...




Οφειλέτες όλων των ειδών ενωθείτε, γιατί απέναντι μας είναι μόνο μια χούφτα άνθρωποι, με λίγα όπλα, που κι αυτά δικοί μας συγγενείς και φίλοι κρατούν. Δεν υπάρχει κάποιο τερατώδες και αόρατο "σύστημα". Λίγοι άνθρωποι είναι, που έχουν χρήμα, και αποφασίζουν για τις τύχες της ανθρωπότητας, εξαγοράζοντας πολιτικούς.


Η Οργανωμένη Ενότητα μας είναι η Δύναμη μας. Η πρόσκληση για ενότητα, γίνεται στη βάση των κοινών συμφερόντων και των κοινών επιθυμιών μας. Από τώρα, φτιάχνουμε δήμο, όταν όλοι φτιάχνουν κόμματα, για να διαιρέσουν. Ανασυγκροτούμε την κοινωνία, την παραγωγή, τη ζωή μας. Εμείς είμαστε η αγορά. Εμείς είμαστε η πραγματική δύναμη. Εμείς αγοράζουμε, εμείς παράγουμε και εμείς βοηθάμε όποιον δεν μπορεί τίποτα από τα δύο. Ανασυγκρότηση κοινωνίας σημαίνει πολιτική και παραγωγική ανασυγκρότηση. Στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή σημαίνει "στηρίζουμε τον διπλανό μας".


Αντί γι’ αυτό, χαρίζουμε σε πολυεθνικές τα λίγα χρήματα μας. Προσφέρουμε κέρδη στους αφορολόγητους κλέφτες. Όπου βρισκόμαστε, φτιάχνουμε συνεργατικές, συναδελφικές και αλληλέγγυες επιχειρήσεις, για να γίνουν πλούσιοι οι φτωχοί και για να στερήσουμε τις πολυεθνικές από τον δικό μας οβολό. Πολιτική και αγορές χωρίς μεσάζοντες. Δημιουργούμε, από τώρα, το μέλλον μας, χωρίς να ζητάμε την άδεια κανενός. Μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν ακόμα τομείς της ζωής μας, όπου είμαστε δυναατότεροι. Κανένας φτωχός, κανένας άστεγος, κανένας μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.



Επιχειρήσεις, παραγωγή, εργασία, για την αλληλοβοήθεια και τη μοιρασιά. Χωρίς τη βοήθεια του πουλημένου κράτους, χωρίς να ζητάμε από εκείνους, που μας κλέβουν. Έχουν την περιφρόνηση μας, κι ενώ δημιουργούμε το μέλλον, θα συναντούν την αντίσταση μας.


Ο λαός έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη του κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Προς κοράκια, γύπες και λοιπά σαρκοφάγα funds και ανθρωπάρια:


"Άδικος ο κόπος σας και τσάμπα τα λεφτά σας. Μην περιμένετε την ηλεκτρονική διαδικασία. Μη δοκιμάσετε να κάνετε χρήση κατασχεμένου. Ψυχοφθόρα διαδικασία(για όσους από σας έχουν ψίχουλα ψυχής). Για τους άλλους, θα είναι κοστοβόρα, και επώδυνη διαδικασία. Εμείς αγαπάμε, αλλά υποψία έχομεν, καθότι συναναστρεφόμαστε απελπισμένο και αγανακτισμένο πλήθος, ότι όποιος δίνει υπέρ βωμών και εστιών αγώνα, δεν σκέφτεται ορθολογικά. Ο λαός βρίσκεται παντού και κανείς δεν θα μπορέσει να σας προστατέψει. Στον δικό σας κόσμο το ανήθικο γίνεται νόμος και, όπως λέτε, "κάθε νόμιμο είναι ηθικό". Στον δικό μας κόσμο, σ' αυτόν που δημιουργούμε από τώρα, το ηθικό θα γίνεται νόμος. Και η υπεράσπιση πατρίδας, οικογένειας και εστίας είναι ό,τι πιο ηθικό υπάρχει. Είναι αυτή, που αναδεικνύει το αληθές ήθος και το αληθές μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς κάθε ανθρώπου. Από τα παλαιά τα χρόνια, κριτήριο αληθείας, επιβράβευσης και τιμής, ήταν το ήθος και η προσφορά στο σύνολο. Οι μόνοι δίκαιοι πόλεμοι είναι οι αμυντικοί πόλεμοι".

"Και εύρεν εν τω ιερώ τους πωλούντας βόας και πρόβατα και περιστεράς, και τους κερματιστάς καθήμενους. Και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού... και των κολλυβιστών εξέχεε το κέρμα και τα τραπέζας ανέστρεψε...". (Ιωάνν. 2:15)


Με τον τρόπο της αρχαιοελληνικής δημοκρατίας,


Με τον τρόπο της Εκκλησίας και του Ιδρυτή αυτής,


Με τον τρόπο των νεωτερικών Ελληνικών Κοινοτήτων,


φτιάχνουμε τον δικό μας κόσμο και τους δικούς μας γαλαξίες.


Θέλουμε να ξανακούσουμε, αυτό, που μόλις πριν λίγα χρόνια, ακούσαμε ξανά, όταν βγήκαμε στις πλατείες, δίνοντας μεγάλη χαρά στον πλανήτη:


WE ARE ALL GREEKS


Έτσι θα ζούμε, ως τη μέρα, που οι πολλοί θα γίνουμε δυνατοί και θα αποφασίσουμε με ένα μικρό και ευχάριστο εκλογικό περίπατο, να κυβερνήσουμε και όλα να είναι δικά μας. Όλα στο χέρι μας είναι, αρκεί να το αποφασίσουμε.


Από το μικρό και το ευτελές, στα μεγάλα νοήματα της ανθρωπότητας.


"Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, για την υλική θέση, οπού αξίζει τόσο για εκείνους οπού θέλουν να τη βαστάξουν, όσο για εκείνους οπού θέλουν να την αρπάξουν, και, για την ηθική θέση, τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος... Ας φανεί καθαρά η μικρότης του τόπου και ο σιδερένιος και ασύντριφτος κύκλος οπού την έχει κλεισμένη. Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες". (Διονύσιος Σολωμός, από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους")


"Αποφασισμένοι Στην Κεφαλονιά"

(Οργάνωση Οφειλετών)





ΥΓ:


Τώρα, μπορούμε να κάνουμε χάζι με τις αναμενόμενες ενστάσεις των ορθολογιστών πάσης φύσεως.

Αλλά πιότερο μας ενδιαφέρει ο εμπλουτισμός και η ενίσχυση της μεγάλης συμμαχίας των αποκάτω, με ιδέες, δράση και προσφορά.


ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.